Pollennieuws apps

App over pollen en hooikoorts

Nieuwe versies van de Pollennieuws app gratis in de iPhone App Store (v4.0.1) en Google Android store (v.3.2.2).

Pollennieuws en Flora van Nederland verbeteren gratis website en apps
De website Pollennieuws.nl en de Pollennieuws-apps voor iPhone en Android zijn in samenwerking met Flora van Nederland vernieuwd. Naast een frisser jasje en verbeterd gebruiksgemak zijn de belangrijkste vernieuwingen een overzicht van de actuele hooikoortsbelasting per regio en de 5-daagse voorspeller voor de meerdaagse hooikoortsverwachting. Vanaf vandaag is de vernieuwde site in de lucht en zijn de apps gratis te downloaden. Pollennieuws leert u de pollenplanten herkennen voor welke u allergisch kunt zijn en geeft achtergrondinformatie over pollen, hooikoorts en allergie. Het biedt u de mogelijkheid om uw medicatie, buitenactiviteiten of vakantieplanning af te stemmen op de aanwezigheid van pollen waarvoor u gevoelig bent.

Eigen logboekje als basis
De apps bevatten al een logboekje, waarin het verloop van de eigen hooikoortsklachten is op te nemen, met de intensiteit en de belangrijkste symptomen. Het logboekje helpt je je hooikoorts of pollenallergie beter te managen. De informatie in het logboekje is printbaar en is ook waardevol in contact met de huisarts en specialist.
De meldingen via dit logboekje van de pollennieuws-apps worden ook vastgelegd en verwerkt in een database die de informatie verrijkt en aan u terug geeft. Via de apps en de site is te zien welke meldingen van hooikoortslast worden gedaan in het land en in de eigen regio. De eigen hooikoortsbeleving is hierdoor te vergelijken met meldingen van anderen. 

5-daagse verwachting van de hooikoortsbelasting
Nieuw in de Pollen app is ook de 5-daagse verwachting van de hooikoortsbelasting via site en apps. Deze is gebaseerd op historische hooikoortsmeldingen via de apps die worden verrijkt met onder andere de meerdaagse weersvoorspellingen van het KNMI. Hoe meer mensen de pollennieuws-apps gebruiken, des te nauwkeuriger worden deze meerdaagse verwachtingen.

Gratis en zonder registratie
De apps van Pollennieuws zijn gratis te downloaden via de App Store en Android Market. Voor het gebruik is geen registratie nodig.

Blijvend actueel en onafhankelijk
Pollennieuws is een initiatief van de Nijmeegse biologen Herman van Wissen en Maurice Martens en gaat het negende jaar in. De informatie via pollennieuws.nl en via de apps wordt begeleid door een onafhankelijke wetenschappelijke redactie. Pollennieuws verzorgt dagelijks actuele kaartjes van de pollendruk en het hele jaar door actuele pollenjournaals met achtergrondinformatie. Binnenkort zal biologe en meteorologe Margot Ribberink het presentatieteam van Pollennieuws versterken.
De verbetering en ontwikkeling van Pollennieuws wordt mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van en in samenwerking met Flora van Nederland.

Kortom:
Pollennieuws.nl en de Pollennieuws-apps: voor meer grip op uw hooikoorts!

Voor meer informatie over Pollennieuws.nl en de Pollennieuws-apps kunt u contact opnemen met bioloog Maurice Martens 06 41237586
My Image
Nieuw in 2015:

Nieuw is de toevoeging van de volgende onderdelen:

iOS v4.0.1:
 • Extra mogelijkheid om symptomen, medicatie of aantekeningen vast te leggen.
 • Gebruiksvriendelijker design

Android v3.2.2:
 • Kleine inhoudelijke update

Nieuw in 2014: 5-daagse hooikoortsverwachting

Nieuw is de toevoeging van de volgende onderdelen:
Meerdaagseverwachting
 • Deze experimentele 5-daagse verwachting geeft een indicatie van de hooikoortsbelasting voor de komende vijf dagen. Deze is gebaseerd op historische hooikoortsmeldingen via Pollennieuws en de meerdaagse weersvoorspelling van het KNMI.  De onzekerheid van deze 5-daagse verwachting neemt toe met het groeien van de termijn en zal beter worden indien meer mensen gebruik maken van de pollennieuws-app en het logboekje invullen.
 • Voor het gebruik van deze app hoef je geen registratie te doorlopen. Meldingen worden verstuurd en dragen bij aan het verbeteren van de meerdaagse verwachting.
Gebruiksvriendelijker design
 • Nieuwe frisse en gebruiksvriendelijke vormgeving.
GPS verbinding (alleen voor Android)
 • Geen GPS vereist om de app te gebruiken. Wel gewenst.

In versie 3.1. waren de volgende mogelijkheden toegevoegd:
Meldingen
 • Jaaroverzicht van uw meldingen. Door de reeks meldingen in uw eigen logboekje een kwart slag te draaien, krijgt u in één oogopslag een jaaroverzicht van uw hooikoorts in beeld.
 • Er zijn twee nieuwe symptomen toegevoegd "Benauwdheid met piepen" en "Hoesten"
 • U kunt uw meldingen eenvoudig mailen naar bijvoorbeeld uw computer of uw arts via "Exporteer Mijn Meldingen"
 • U kunt het "hatsjoe-geluidje" dat te horen is als er een nieuw pollenjournaal beschikbaar is met een knopje aan of uit zetten.
Pollenkalender
 • Als u op een bloeitijdindicatie van de pollenkalender drukt krijgt u een goed herkenbare foto met beschrijving van de plant te zien en de mogelijkheid om een korte leerzame videofilm over deze plant te bekijken.