Innovatielab Augmented Reality, op je gezondheid!

Augmented Reality, de techniek om beelden uit de echte wereld te mengen met de content uit de digitale wereld, spreekt tot de verbeelding. Sinds Apple de AR-kit voor ontwikkelaars introduceerde is het voor ontwikkelaars eenvoudiger geworden om deze techniek in apps toe te passen. Ook in Android worden flinke stappen gemaakt. De grote vraag blijft natuurlijk, “wat voegt het toe?”. De tijd zal het leren.

Lees hier verder...

Kunnen huisdieren ook last van hooikoorts hebben?

Als het over allergie en huisdieren gaat, dan wordt er meestal allergisch vóór huisdieren bedoeld. Maar kunnen huisdieren zelf ook last van allergische reacties zoals hooikoorts hebben? Om hier wat meer van te weten te komen, hieronder enkele vragen aan Jacqueline Sinke, dermatoloog bij het Medisch Centrum voor dieren in Amsterdam

Lees hier verder...

Informatie over pollen en hooikoorts in de wachtkamer

Pollennieuws en Wachtkamerschermen® zijn een unieke samenwerking aangegaan. Wachtkamerschermen biedt een narrowcasting oplossing waarbij er een tv-uitzending vertoond wordt in wachtkamers bij bijvoorbeeld huisartsen, fysiotherapeuten, apotheken en ziekenhuizen. De uitzending wordt zelf samengesteld door de praktijk of het ziekenhuis. Sinds kort kunnen deze praktijken of ziekenhuizen ook actuele informatie van Pollennieuws in hun uitzendingen plaatsen, zodat de kijkers worden geïnformeerd over de hoeveelheid pollen in de lucht.

Lees hier verder...