Augmented Reality, de techniek om beelden uit de echte wereld te mengen met de content uit de digitale wereld, spreekt tot de verbeelding. Sinds Apple de AR-kit voor ontwikkelaars introduceerde is het voor ontwikkelaars eenvoudiger geworden om deze techniek in apps toe te passen. Ook in Android worden flinke stappen gemaakt. De grote vraag blijft natuurlijk, “wat voegt het toe?”. De tijd zal het leren.

Ongetwijfeld zullen er een groot aantal kansloze en zinloze toepassingen worden bedacht. Er zullen zeker ook een aantal creatieve juweeltjes het licht zien, met daadwerkelijk praktisch nut. Maar ja, dat weet je vaak pas achteraf. De 3D techniek in AR kan in ieder geval helpen om “het onzichtbare”, beter zichtbaar te maken. Sommige verhalen zijn nu eenmaal beter in 3D te vertellen. Deze eigenschap is o.a. boeiend rondom het thema luchtkwaliteit en gerelateerde gezondheidsvraagstukken, zoals hooikoorts. Met de redactie van Pollennieuws en Hooikoortsradar proberen we op allerlei manieren het (met het blote oog) onzichtbare pollen zichtbaar te maken. Mogelijk is AR hierop een waardevolle aanvulling. Dat het eenvoudiger geworden is wil echter niet zeggen dat het ook makkelijk is om AR in applicaties te bouwen. Allerlei praktische en technische zaken moeten opgelost worden. Het is nog steeds pionieren. Naast de technische kant is natuurlijk het creatieve en design aspect zeker niet onbelangrijk. In welke hoek zit de meeste toegevoegde waarde?

Kick-off bijeenkomst
In het kader van de e-health-week wordt er op dinsdagavond 23 januari een bijeenkomst georganiseerd worden bij Neovito @EXIT9 (afslag 9, A50) in Sint-Oedenrode. Neovito is een innovatieve en creatieve ontmoetingsplek onder de rook van Eindhoven. Er is geen dichtgetimmerd programma, verschillende aspecten komen aan bod. Kennismaken met enkele aanwezige AR en VR materialen en toepassingen. Hoe ziet het AR-ontwikkelproces er in grote lijnen uit? Welke platforms zijn te gebruiken? Weten concept en techniek elkaar te vinden? Het wordt zeker niet alleen zenden, er is voldoende ruimte voor input van deelnemers, eigen ervaringen, voorbeelden en vraagstukken. Aanvang 19:00 uur. Heb je belangstelling om deel te nemen, stuur dan even een mailtje naar info@hooikoortsradar.nl


Online werkplek
Vragen en ideeën komen vaak later, en op onverwachte momenten. Naast de fysieke bijeenkomst is er dan ook een online omgeving gecreëerd waarin vragen, voorbeelden en praktische tips&tricks uitgewisseld kunnen worden. Hiervoor wordt gedurende de hele ehealth week het Slack-platform gebruikt. Mocht je hiervoor belangstelling hebben, laat even weten via info@hooikoortsradar.nl.

naar website www.ehealthweek.net