Poll-tex® is een Nederlands gepatenteerd product en een uitkomst voor mensen met een pollenallergie.

Het basis materiaal van dit horrengaas, is een polyester breisel dat wordt voorzien van een elektrostatische coating die permanent aanwezig is. De pollen die proberen naar binnen te komen worden door de elektrostatische lading op het gaas tegengehouden.
Gedurende het pollenseizoen zal het gaas met enige regelmaat moeten worden gereinigd, dit kan eenvoudig door het gaas met water af te spoelen of d.m.v een stofzuiger het gaas schoon te zuigen.

Door de unieke combinatie van horrengaas voorzien van een elektrostatisch coating, combineert dit hoogwaardige horrenmateriaal meerdere eigenschappen, het houdt pollen tegen, is in zeer hoge mate transparant en heeft een hoge relatieve luchtdoorlaatbaarheid. Het materiaal is getest en gecertificeerd in het “Charité” ziekenhuis in Berlijn.
Hooikoortspatiënten kunnen met toepassing van Poll-tex®  toch hun slaapruimte ventileren zonder de pollen binnen te laten. Deze drie eigenschappen maken dat Poll-tex® een uniek product in de wereld is en ECARF gecertificeerd.

Het Poll-tex is te verkrijgen via de vakhandel en wordt gemaakt door van Heek Textiles >>


(gesponsorde content)