Hoe kan een neuszalf mijn hooikoortsklachten verminderen? 

Wie bekend is met hooikoorts weet dat er legio mogelijkheden zijn om je klachten te verminderen. Speciale therapieën, geneesmiddelen, zelfzorgmiddelen etc.  En elk jaar komen er nieuwe behandelingen bij. Middelen op basis van antihistaminica zijn bij mensen met hooikoorts het meest bekend. Ook neussprays en oogdruppels worden veel gebruikt in de strijd tegen de hooikoortssymptomen. 

Hooikoorts behandelen meteen neuszalf op basis van vaseline is nog vrij onbekend. Het Universitair Medisch Centrum Utrecht schrijft het volgende over het gebruik van vaselineproducten bij hooikoorts: 

‘’Smeer wat vaseline rond uw ogen, neus en mond. Dit beschermt de huid tegen directe prikkeling van de pollen en door de kleefkracht van de zalf houdt het ook pollenkorrels vast, zodat deze minder snel op de slijmvliezen komen.’’ (1)

Het smeren van neuszalf rondom de neus kan dus al klachten verlichten. Het Universitair Medisch Centrum zet nog een stap verder in dit advies. Zij adviseren het volgende: ‘’Breng vaseline aan op de binnenkant van uw neus. Dit voorkomt dat het stuifmeel het slijmvlies bereikt.’’ (2).

Nisita® neuszalf is een zalf gebaseerd op vaseline. Deze neuszalf is speciaal ontwikkeld voor gebruik ín de neus. Nisita® breng je met een wattenstaafje aan in de neus, rechtstreeks op het neusslijmvlies. Op het moment dat pollen worden ingeademd via de neus, worden de pollen als het ware ‘’gevangen’’ door de vettige substantie. Dit zorgt ervoor dat prikkelde stoffen zoals pollen minder snel allergische reacties kunnen veroorzaken. 

Hoe werkt Nisita® neuszalf? 

Nisita® neuszalf heeft een 3-voudige werking. Het beschermt het neusslijmvlies met een vettig laagje om prikkelende stoffen zoals pollen minder kans te geven een allergische reactie te veroorzaken. Daarnaast bevochtigt Nisita® de neusslijmvliezen zodat de slijmvliezen weer normaal kunnen werken. Dankzij de verzorgende, vettige substantie in combinatie met natuurlijke zouten, ondersteunt Nisita® bij het herstel van droog en beschadigd neusslijmvlies. Zie onderstaand filmpje om een idee te krijgen wat Nisita® doet om jouw neusslijmvlies te helpen de strijd tegen  prikkelende stoffen zoals pollen aan te gaan.Hoe breng ik Nisita® neuszalf aan? 

De tube van Nisita® is speciaal ontworpen om de zalf makkelijk op het neusslijmvlies aan te brengen.. Tip: je kunt ook een wattenstaafje gebruiken, zie hiervoor onderstaande instructies: 

  1. Knijp voorzichtig in de tube van achter naar voor (niet oprollen) 
  2. Breng een streng zalf van ongeveer 1cm aan op een wattenstaafje 
  3. Breng de zalf halverwege de neus aan 
  4. Maak met je vingers een draaiende beweging op de neusvleugels om de zalf goed in je neusholte te verdelen 
  5. Masseer de neus met twee vingers voor een gelijkmatige verspreiding.
  6. Herhaal dit iedere ochtend, middag en avond voor het beste resultaat 

Nisita® neuszalf is samengesteld uit natuurlijke ingrediënten en is veilig te gebruiken. Je kunt daarom gerust naar behoefte vaker Nisita® aanbrengen. Nisita® neuszalf wordt beoordeeld met een 8.1! Nisita® neuszalf wordt al jarenlang gebruikt door mensen met neusklachten. Door gebruikers wordt Nisita® beoordeeld met een 8.1. 

Wil jij ook de werking van Nisita® uitproberen bij hooikoorts? Vraag dan een gratis sample aan op www.nisita.nl/hooikoortssample 

Waar is Nisita® verkrijgbaar? 

Nisita® neuszalf is bij drogist, apotheek en online verkrijgbaar.


.


Door Nisita® gesponsorde content.


bronvermelding:

[1]https://www.umcutrecht.nl/nl/ziekenhuis/ziekte/hooikoorts

[2]https://www.umcg.nl/NL/Zorg/Volwassenen/zob2/Hooikoorts/Adviezen_bij_hooikoorts/Paginas/default.aspx