Alternatieve remedies tegen hooikoorts: de hor met pollengaas

Wanneer u last heeft van hooikoorts, bent u natuurlijk al heel uw leven op zoek naar middelen die het leed verzachten. Er zijn veel verschillende medicijnen beschikbaar, zowel op recept als bij de drogist. Wanneer u erg veel last heeft van de symptomen van hooikoorts, stopt dat niet zodra u binnen gaat zitten. Ook in huis kunt u erg veel last hebben van rode ogen, jeuk en constant niezen. Daar kunt u gelukkig wat tegen doen: een hor plaatsen met speciaal pollengaas. Maar werkt het echt? Hoeveel pollen houdt dat nu echt tegen? Wij zochten het voor u uit.

Pollengaas: hoe werkt het?

Jarenlang is er onderzoek gedaan naar manieren om pollen buiten de deur te houden. Natuurlijk kunt u alle ramen en deuren in huis dicht doen, maar een beetje frisse lucht is ook wel prettig, juist in de maanden dat er ook veel pollen in de lucht zitten. Er zijn diverse soorten horren. Uit dit onderzoek is de pollenhor ontstaan, en wel van het merk Poll-Tex®. Dit is horgaas met een speciale coating. Door het aanbrengen van deze gepatenteerde coating ontstaat er een verschil in de elektrostatische lading van de pol en het gaas. De pol hecht zich aan het gaas en wordt op die manier uit de lucht gefilterd. U hoeft daarbij ook niet bang te zijn dat de hor het op een gegeven moment gaat begeven, het kan namelijk tot 3x zijn eigen gewicht aan pollen opnemen.  

Het is belangrijk dat u, wanneer u graag een hor met pollengaas wil aanschaffen, kiest voor horgaas van het merk Poll-Tex®. Dit pollengaas verschilt namelijk significant van alle andere soorten. Zo is het grootste verschil dat het Poll-Tex® gaas een hoge luchtdoorlaatbaarheid heeft en er dus genoeg frisse lucht naar binnen komt, terwijl de pollen en insecten buiten blijven. Andere producten werken op basis van mechanische filtering, waardoor de werking een stuk minder goed is en de luchtdoorlaatbaarheid ook een stuk lager ligt. 

Het onderzoek naar de werking van de pollenhor.

Natuurlijk is er ook onderzoek gedaan naar de resultaten van Poll-Tex® pollengaas. Erg interessant om te weten wanneer u dit overweegt aan te schaffen. Tijdens het onderzoek waren er twee kamers. Eén normale kamer (kamer A) en één kamer die de buitenlucht voor moest stellen (kamer B). Allereerst werden de pollen losgelaten in kamer B en werd het raam in kamer A dicht gehouden, om te meten hoeveel pollen er dan in kamer A zouden zitten na twee uur. Daarna werd gemeten hoeveel pollen er in kamer A zouden zitten met het raam open, zonder pollenhor. Dit alles om een nulmeting te kunnen realiseren. Daarna werd dit nogmaals gedaan mét pollenhor om de resultaten te kunnen
meten en te kunnen vergelijken met de nulmeting. 

Dit werd gedaan voor vier soorten pollen. Dit zijn de pollen die het meest voorkomen en waar de meeste mensen allergisch voor kunnen zijn: berkenpollen, graspollen, brandnetelpollen en ambrosia pollen.


De resultaten met berkenpollen

In kamer B werd 32 milligram berkenpollen losgelaten. Wanneer het raam van kamer A naar kamer B dicht was, werden er geen berkenpollen in kamer A aangetroffen. Toen het raam open gezet werd, met de pollenhor erin, werd gemeten hoeveel berkenpollen zich in kamer A bevonden. Dit werd 3 keer gedaan, om op betrouwbare resultaten te kunnen rekenen. In kamer A werd na 8 uur respectievelijk 0,72%, 0,69% en 0,68% van de berkenpollen aangetroffen. Dit betekent dat het beschermende effect van de pollenhor tegen berkenpollen gemiddeld 99,71% is, waardoor bepaald kon worden dat de pollenhor volledige bescherming biedt tegen berkenpollen.  

De resultaten met graspollen

Hetzelfde werd gedaan met de graspollen. In kamer B werd 32 milligram graspollen losgelaten. Met het raam dicht, werden er natuurlijk geen graspollen in kamer A aangetroffen. Dit was ook het geval nadat het raam voor 8 uur open gezet werd met de pollenhor erin. Er werd na 8 uur 0% van de graspollen in kamer A aangetroffen, wat betekent dat de pollenhor 100% bescherming biedt tegen
graspollen. 


De resultaten met brandnetelpollen

Ook hier werd op dezelfde manier de werking van het pollengaas getest, maar dan met brandnetelpollen. Met het raam dicht tussen kamer A en kamer B, werden er geen brandnetelpollen in
kamer A gevonden, nadat er 32 milligram van was losgelaten in kamer B. Daarna werd ook hier 8 uur lang het raam opengezet met de pollenhor erin. Dit werd drie keer gedaan, en er werd respectievelijk 3,3%, 9,6% en 14,6% van de losgelaten pollen teruggevonden in kamer A. Dit betekent dat de pollenhor gemiddeld 93,1% van de brandnetelpollen tegenhoudt.  

De resultaten met ambrosia pollen

Zo werden ook de resultaten met ambrosia pollen getest. Na het loslaten van de pollen in kamer B en het openzetten van het raam waarin de pollenhor gezet was, werd na 8 uur het percentage ambrosia pollen in kamer A gemeten. Dit werd drie keer gedaan en respectievelijk werd er in kamer A 7,4%, 9,1% en 9,2% van de losgelaten pollen teruggevonden. Dat betekent dat de pollenhor gemiddeld 90,9% van de ambrosia pollen tegenhoudt. 

Pollenhorren: werkt het of werkt het niet?

Ja, pollenhorren werken dus wel degelijk! Het is daarbij dus wel belangrijk dat u kiest voor pollengaas van het merk Poll-Tex® gezien uit onderzoek is gebleken dat dit gaas daadwerkelijk werkt. Het werkt het best tegen graspollen en berkenpollen en in totaal houdt het 97% van de pollen tegen, wat natuurlijk een erg hoog percentage is. Uit het onderzoek is dus gebleken dat dit pollengaas effectieve bescherming tegen pollen biedt. Wilt u ook graag pollenhorren in huis zodat u binnenshuis minder last heeft van hooikoorts? De pollen voorzethorren en inzethorren zijn o.a. verkrijgbaar bij Horrentotaal. Deze horrenspecialist werkt met het gecertificeerde Poll-Tex® gaas en daar kunt u uw hor geheel op maat laten maken. Geniet van frisse lucht en verminder uw hooikoortssymptomen in huis! Voorkomen is beter dan genezen! 


gesponsorde content / advertorial

bron: Horrentotaal.nl