Grafiek 1: Grafiek met de verwachting van de pollendruk voor vandaag en de komende 4 dagen.


Grafiek 2: Wekelijks bijgewerkt overzicht van consulten bij huisarts 2016- 2020

Het Nivel verzamelt wekelijks gegevens (anoniem) over gezondheidsproblemen, zoals die door huisartsen worden vastgelegd in elektronisch medische dossiers. (Publicatie van deze cijfers is goedgekeurd volgens de governance code van Nivel Zorgregistraties, onder nummer NZR-00317.010, zie ook de privacy pagina). De klachten van hooikoorts kunnen lijken op die van griep of een gewone verkoudheid, de "griepgrafiek" verloopt echter duidelijk anders. Voor meer informatie over hooikoorts en griep registratie zie: Nivel-surveillance >>


 

Grafiek 3: Overzicht van de gemiddelde klachtenscore op basis van meldingen via app en website.


 

Grafiek 4: Wekelijks bijgewerkt overzicht van de pollentellingen van een aantal allergene bomen, grassen of kruiden. Tellingen door Elkerliek Ziekenhuis in Helmond.


grafiek 5: Wekelijks bijgewerkt overzicht van graspollen periode 2017-2020. Grafiek 6: Overzicht van de bloei van Berken tussen 2015 en 2021. Goed te zien dat elk jaar qua pollenbelasting weer anders verloopt.


Grafiek 7: Bloeikalender, geeft een globaal beeld van de bloeiperiodes van de belangrijkste bomen, grassen en kruiden met allergeen pollen.


.